KROMMENIE - De provincie Noord-Holland voert onderzoeken uit rondom de Brug Krommenie.


De Brug Krommenie ligt over de Nauernasche Vaart tussen Krommenie en Wormerveer. Vanwege de onderzoeken wordt er in de periode tussen 21 november en 23 december 2022 op meerdere nachten een rijstrook op de N203 ter hoogte van de brug afgezet voor verkeer. Verkeer wordt daarbij langs de werkzaamheden geleid en er geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur.

In de nacht van 22 op 23 november (van 20.00 tot 5.00 uur) is er een rijdende afzetting op 1 van de rijstroken op de N203 op en bij de Brug Krommenie. Verkeer wordt langs het werk geleid en er geldt dan een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

In de nachten van 6 op 7 december, 7 op 8 december en mogelijk van 8 op 9 december (reservenacht) is tussen 20.00 en 5.00 uur een rijstrook afgesloten op de N203 op en bij de brug. Op het fietspad is een rijdende afzetting. Autoverkeer en fietsers worden langs het werk geleid en er geldt dan een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Tussen 5 en 23 december worden er overdag meerdere onderzoeken in de bermen en in of op het water uitgevoerd. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van.

Vervanging Brug Krommenie

De Brug Krommenie bestaat uit 2 bruggen die Wormerveer met Krommenie verbinden. Om beide bruggen toegankelijk en veilig te houden voor zowel het weg- als het vaarverkeer, is een grootschalige renovatie van de brug noodzakelijk. Voorafgaand aan de renovatie is onderzoek nodig. Dit zijn onderzoeken naar de sterkte van de bodem en naar de kwaliteit van de grond en het grondwater. Deze onderzoeken vinden zowel in het water als op de weg en in de bermen plaats. Voor sommige van deze werkzaamheden moet er een rijstrook worden afgesloten.