ZAANDAM - Project Wildeman daalt in Lichtstilte samen met het publiek steeds langzamer af naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat, het allerdonkerste mysterie van het universum. Je wordt uitgenodigd het Donkere Niets te ervaren en een nieuw perspectief op Aarde te creëren in een bezwerende verstilling van live immersive 3D-sound en objecttheater.

Overal om ons heen in onze wereld lijkt er wel heel veel nadruk te liggen op licht. Licht schijnt op alle plaatsen, de hele tijd, ook 's nachts. In parken, langs paden, in kantoorpanden, havens, industrieterreinen. Middels een gezamenlijk performatief ritueel gaan we in op de vraag wat al dat licht met ons doet en zoeken we naar een betere balans tussen het licht en het donker. Lichtstilte omarmt de duisternis.

Wat verliezen we als we de nacht verliezen? Hoe komen we weer opnieuw in contact met de donkerte? En wat zien we als we al het licht doven? Lichtstilte ging op 24 september 2023 in première op het Dark Festival in Amsterdam, de grootste stad in een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, en is daarna op verschillende bijzondere locaties in Nederland te zien. Op 22 oktober is Lichtstilte te zien en te ervaren in het Zaans Toneelhuis.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte introductie over zwarte gaten door Mark Kristel van Volkssterrenwacht Vesta.

Project Wildeman / Project Wildeman maakt nieuwe muzikale en theatrale rituelen op bijzondere locaties. Samen met het publiek en vanuit experiment en improvisatie onderzoekt Project Wildeman de vele (on)denkbare dwarsverbanden tussen de mens, technologie en al het leven op de planeet Aarde.


Praktische informatie

Datum: Zondag 22 oktober 2023
Tijd: 20:00

Prijs : € 15,00

Locatie: Zaans Toneelhuis, Cornelis van Uitgeeststraat 2, 1508 EH Zaandam

Let op: Er wordt een stroboscoop gebruikt tijdens deze voorstelling


Project Wildeman: https://www.projectwildeman.nl/

Lichtstilte: https://projectwildeman.nl/voorstelling/lichtstilte/

Trailer Lichtstilte: https://youtu.be/VAnjOSn3oP4?feature=shared