ZAANDAM - Het Voedingscentrum reikt de gouden schaal uit voor De Gezonde Schoolkantine. De zeven Zaanse middelbare scholen voeren de gezonde schoolkantine onder de franchiseformule Vital4Skool.

Hiermee laten de schoolkantines zien dat zij een gezond en gevarieerd assortiment hebben dat voldoet aan de normering van het Voedingscentrum en het JOGG. “De producten worden lekker en vers gepresenteerd waardoor je blijft eten in je eigen schoolkantine” aldus Wilco de Waal ondernemer van Vital4Skool OVO Zaanstad.

Gezonde keuzes brengen meer energie en betere leerprestaties
Wie gezond eet, presteert beter op school. Het is daarom belangrijk dat jongeren op school vers en lekker kunnen eten. Op school brengen de jongeren een groot gedeelte van hun tijd door, hier worden de gezonde en verantwoorde keuzes gemaakt. Deze Zaanse scholen hebben dit begrepen. De scholieren ervaren hier dat gezond en lekker eten heel gewoon is, zij worden hier gestimuleerd om een gezond eetpatroon te ontwikkeling. Er is voldoende groente en fruit verkrijgbaar maar ook aan volkorenproducten zoals brood, pasta en couscous is gedacht. Minder vlees, meer plantaardig en magere, halfvolle zuivel producten zijn hier geen uitzondering.

Gezonde voeding heeft invloed op de leerprestaties, zo kan je met voeding een energie-boost creëren of juist de concentratie beïnvloeden.

Kortom OVO Zaanstad hebben deze 7 gouden schalen meer dan verdiend.