AMSTERDAM - Geen film kijken, maar stemmen in de bioscoop! Elf Pathé bioscopen, waaronder de vestiging in Zaandam, doen dit jaar dienst als stemlocatie tijdens de landelijke verkiezingen op woensdag 17 maart. De bioscopen zijn verspreid over het hele land en het is de eerste keer dat Pathé haar vestigingen inzet als stemlocatie. Dit past bij de multifunctionele inzet van Pathé voor maatschappelijke doeleinden nu de bioscopen nog steeds gesloten zijn.

De Pathé bioscopen zijn al sinds de lockdown van 15 december gesloten en worden nu multifunctioneel ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Naast de stemlocaties, zijn twee bioscopen ingericht als onderwijslocaties (Pathé City en Pathé Tilburg) en wordt een zaal van Pathé Arena gebruikt voor workshops door een stichting die zich inzet voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Amsterdam Zuidoost. Daarnaast wordt de Pathé bioscoop in Ede al langere tijd gebruikt als teststraat.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Ondanks dat we nu geen films mogen vertonen, zitten we niet stil. Onze bioscopen spelen altijd al een maatschappelijke rol in hun directe omgeving. En juist in deze tijd vinden we het belangrijk onze hulp aan te bieden voor oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in die omgeving. Wij hebben voldoende ruimte in onze bioscopen en kunnen zo veilig ingerichte locaties aanbieden om het capaciteitsprobleem van de stembureaus op te lossen. Op deze manier kunnen wij met onze gesloten bioscopen toch een bijdrage leveren aan de wereld om ons heen.”

De volledige lijst van Pathé bioscopen die op woensdag 17 maart als stemlocatie voor de landelijke verkiezingen worden ingericht:
- Arena Amsterdam-Noord
- De Munt Zaandam
- Maastricht
- Helmond
- Zwolle
- Nijmegen
- Arnhem
- Ede (ook op 15 en 16 maart)
- Utrecht Leidsche Rijn (ook op 15 en 16 maart)
- Zaandam

De locaties worden uiteraard volledig coronaproof ingericht zodat overal de 1,5 meter en hygiëne maatregelen nageleefd kunnen worden.