AMSTERDAM - De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan dit jaar helaas niet in gebruikelijke vorm plaatsvinden, maar organisator Le Champion heeft niet stilgezeten en komt nu met een thuiseditie. Een ludieke manier om toch met elkaar de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht te beleven. Dit jaar niet met 16.000 wandelaars van de Dam in Amsterdam naar Zaandam, maar in eigen omgeving. Meedoen aan de thuiseditie is mogelijk op de originele data van het Dam tot Dam Weekend: zaterdag 19 en zondag 20 september. Er kan gekozen worden voor een afstand van 10, 20, 27 of 42 km.

Het Dam tot Dam Weekend, met de Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night, Dam tot Dam FietsClassic en de Dam tot Damloop, trekt normaliter 83.000 sporters naar Amsterdam en Zaandam. Dit jaar zal dat iets anders gaan plaatsvinden. Eerder kondigde organisator Le Champion al de Home Edition van de Dam tot Damloop aan en nu volgt dan ook een alternatief voor de wandeltocht.

Nieuw: officiële Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht Thuiseditie eventapp
Vanaf 1 september is het mogelijk om de speciaal voor deze editie ontwikkelde eventapp te downloaden. Middels deze app krijgen zij verschillende tips en tricks, aanbiedingen van partners én kunnen deelnemers hun eigen thuiseditie-route registreren. Ook kunnen supporters deze app gebruiken om de wandelaars live te volgen en onderweg te gaan aanmoedigen of binnenhalen met bloemen bij de finish. En, bij het volbrengen van een prestatie hoort natuurlijk een medaille. Deze ontvangen de wandelaars dan ook vlak na het volbrengen van de wandeltocht per post.

Op zoek naar een 'Dam'
Bij de thuiseditie kunnen wandelaars kiezen uit de afstanden 10, 20, 27 en 42 km. Wandelen mag overal, bij de thuiseditie bepalen deelnemers namelijk zelf hun route. Een extra uitdaging is om op zoek te gaan naar een 'Dam' in eigen omgeving. Dit kan een stad zijn, een dorp, een straat of een plein. Met de selfietool in de eventapp kunnen deze zelf gevonden 'Dammen' als herinnering vastgelegd worden.

Inschrijven nu mogelijk

Vanaf nu kunnen wandelaars zich voor € 8,50 inschrijven via www.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl. Ingeschreven deelnemers van de editie van 2020 en leden van Le Champion die hun inschrijfgeld niet hebben gerestitueerd, kunnen gratis deelnemen aan deze thuiseditie. Zij zijn persoonlijk op de hoogte gesteld. In het inschrijfformulier kunnen wandelaars een vrijwillige bijdrage doen aan Pink Ribbon, het officiële goede doel dat al jaren verbonden is aan de Dam tot Dam Wandeltocht.

Website Le Champion