KROMMENIE - Door een mankement aan de brug Krommenie (N203) over de Nauernasche Vaart in de gemeente Zaanstad kan de brug sinds dinsdagmiddag 25 oktober 2022 niet meer bediend worden.


Hierdoor moet scheepvaart hoger dan 2,70 meter omvaren. Uit voorzorg is ook een rijstrook op de N203 richting Castricum afgesloten. Het plan voor de herstelwerkzaamheden is er in eerste instantie op gericht om alle rijstroken weer beschikbaar te maken voor het wegverkeer.

Bij 1 van de inspecties aan de Brug Krommenie is gebleken dat er in 1 van de brugonderdelen (1 van de assen) scheurvorming plaatsvindt. De provincie heeft een plan gemaakt voor de herstelwerkzaamheden. Hierbij gaat de aannemer werkzaamheden uitvoeren om de ontstane scheurvorming te herstellen, zodat het wegverkeer weer veilig over alle rijstroken van de brug kan rijden. De werkzaamheden worden nog dit jaar uitgevoerd en nemen naar verwachting een week in beslag. Meer informatie over de data waarop de werkzaamheden gaan plaatsvinden volgt later.

Tijdens de herstelwerkzaamheden voert de aannemer ook technische inspecties uit aan de brug. De inspecties moeten uitwijzen of en welke mogelijkheden er nog zijn om defecte onderdelen te vervangen en de brug weer bedienbaar te maken voor scheepvaart. Tot die tijd blijft de Brug Krommenie dicht voor scheepvaartverkeer. Scheepvaart hoger dan 2,70 meter wordt geadviseerd om te varen via de Zaan. Scheepvaart hoger dan 6,20 meter wordt geadviseerd om te varen via het IJsselmeer.

Meer informatie

(Vaar)weggebruikers en omwonenden met vragen of klachten kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.
Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.