ZAANDAM - Zou je weleens een ster uit de hemel willen plukken om ermee te spelen? En ben je benieuwd hoe een sterrenfabriek eruit ziet? Kom dan op 21 november van 9.30 tot 13.00 naar het Prentenboekjesfestival 'Onder de sterren en de maan' in het Zaantheater. Op deze zondagochtend kunnen peuters en kleuters spelen in een theatrale sterrenspeeltuin en samen met hun familie kijken naar twee voorstellingen die zijn gebaseerd op prentenboeken:


André het astronautje (voor iedereen vanaf 4 jaar)

Deze voorstelling is geïnspireerd op de belevenissen van astronaut André Kuipers. Met behulp van internet bereidt een kleine jongen zich voor op zijn reis naar de maan. In deze solovoorstelling, met als voice-over de stem van André Kuipers, bouwt een kleine jongen zelf een raket en reist ermee naar de maan. Als dat maar goed afloopt...

'Raad eens hoeveel ik van je hou' (voor iedereen vanaf 2 jaar)
In deze kleine muzikale vertelvoorstelling speelt Hazeltje de hoofdrol. Een poppenspeler vertelt over Hazeltje en Grote Haas die vreselijk veel van elkaar houden. Maar hoeveel precies dát is niet makkelijk meten. Of toch wel? 'Ik hou van jou tot aan de maan en terug!'.

Theatrale sterrenspeeltuin
Wie een kaartje heeft voor een van deze twee voorstellingen, mag ook naar hartenlust spelen in de theatrale sterrenspeeltuin die in de foyer is opgebouwd. Kinderen kunnen spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig en magnetisch. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen. Of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

Lijkt het je leuk om op 21 november naar het Prentenboekjesfestival de komen? Kijk voor meer info en kaarten op www.zaantheater.nl

Kaarten kosten slechts 12,50 Euro.