ZAANDAM - Heb je altijd al eens van een tractorglijbaan willen roetsjen of puzzelen met koeienvlekken? Tijdens het Prentenboekjesfestival ‘Op de boerderij’ op zondag 16 april is er voor peuters en kleuters vanaf 13.00 uur van alles te beleven in het Zaantheater.

Voorstellingen gebaseerd op prentenboeken
Peuters en kleuters kunnen samen met hun familie genieten van voorstellingen gebaseerd op populaire prentenboeken over Boer Boris en Gonnie en Gijsje. Bovendien mag iedereen mét een kaartje voor een van de voorstellingen naar hartenlust spelen in een te gekke boerderijspeeltuin in de foyer.

Boer Boris is de baas (van 4 t/m 7 jaar)
Twee technici komen met een levensgrote kijkdoos naar het Zaantheater. Boer Boris, zijn machines, de dieren van de boerderij, de natuur en zelfs de vogelverschrikkers komen hierin tot leven. Al tien jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken van Ted van Lieshout & Philip Hopman- avonturen op en rond zijn boerderij. Dit keer beleeft hij ze in het theater.

Gonnie en Gijsje samen op stap (van 2 t/m 5 jaar)
Ga je samen met de beroemde gansjes Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnie’s knalrode lievelingslaarsjes? Ontdek welke dieren ze allemaal tegenkomen, welke geluiden ze horen en of ze de laarsjes wel terugvinden. ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’ is een muzikaal feestje met liedjes van Ageeth de Haan, gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea.

Theatrale boerderijspeeltuin
Wie een kaartje heeft voor een van deze twee voorstellingen, mag ook spelen in de foyer die tot een te gekke speeltuin is omgetoverd. Er is een tractorglijbaan, een puzzel met koeienvlekken en je kan zelf groeten oogsten uit de moestuin.

Lijkt het je leuk om op zondag 16 april naar het Prentenboekjesfestival de komen? Kijk voor meer info en kaarten op www.zaantheater.nl. Kaarten voor de voorstellingen kosten slechts 12,50 Euro.