ZAANDAM - Op dinsdag 21 mei speelt Hadewych Minis de aangrijpende onewomanshow Girls and Boys in het Zaantheater. Wat begint als een hilarisch sprookje eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. Minis won in 2022 met dit stuk de Theo d'Or, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende rol. Omdat jury, pers en publiek zo lovend waren, brengt Theater Oostpool Girls and Boys nog een keer terug naar de theaters. Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via Zaantheater.nl.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: 'Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.'

'Hadewych Minis levert een majeure prestatie'
NRC |★★★★★

'Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić'
Volkskrant |★★★★

Girls and Boys – Hadewych Minis / Theater Oostpool

Dinsdag 21 mei – 20.00 uur

Tickets vanaf € 19,75

Te koop via: www.zaantheater.nl