ZAANSTAD - Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren heeft het programma bekendgemaakt. Op zondag 2 juli tussen 13.00 en 18.00 vinden optredens plaats in 48 tuinen in Zaanstad. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden wandelen of fietsen en leren zo de wijk kennen, genietend van lokale podiumkunsten. Het programma is te vinden op glurenbijdeburen.nl/programma/zaanstad.

Het is de derde keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Zaanstad, en nooit eerder deden er zoveel locaties mee!

“Het is mooi om te zien hoe het evenement ieder jaar een beetje groeit en dat er in alle kernen van Zaanstad tuinen/huiskamers meedoen!" " Ik ben erg trots op het programma, en ik weet zeker dat alle bezoekers een leuke dag gaan hebben,” zegt programmamaker Chelsi Maas.

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars verrijken de tuintheaters. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld van een cabaretvoorstelling op het dakterras naar een jazzband in de achtertuin. Ook theaterverenigingen, a capella koren of spoken word artiesten betreden het podium.

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. Onder andere Buurtzorg, Philadelphia Zorg en FluXus centrum voor de kunsten Zaanstad werken mee aan het festival.