KOOG AAN DE ZAAN - Het Hemlab is gevestigd in de werkplaats van de voormalige Honigfabriek. De werkplaats is begin dit jaar omgebouwd tot een laboratorium voor jongens en meiden, waar iedereen kan komen experimenteren met (bio)chemie en natuurkunde.

In de fabriek van de firma Honig werden eerst stijfsel en maïzena gemaakt; later ook heel veel instantpuddingen. Na het vertrek van Honig heeft Dr. Oetker nog jaren klop- en kookpuddingen in de fabriek geproduceerd. In de Honigfabriek zijn nu 70 kleine bedrijven, kunstenaars en het Hemlab te vinden.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen meiden en jongens onderzoek en proefjes doen met pudding, stijfsel en maïzena. Hoe maak je pudding? En wat er gebeurt er met de pudding als je hem zou opeten. Wat is stijfsel en wat zijn de rare eigenschappen er van. Een uur lang proefjes en verbazen.

Graag vooraf reserveren via deze link.

Praktische informatie
Dit evenement vindt plaats op zaterdag 5 -en zondag 6 oktober, beide dagen vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Dit evenement is gericht op kinderen van circa 7-13 jaar. De toegang is gratis en ieder kind mag maximaal één volwassene meenemen. Ook de ouders kunnen gratis deelnemen.