ZAANDAM - Vastgoed- en gebiedsontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur BV (samenwerkend als Oostzijderpark BV) hebben vandaag op de PROVADA het koopcontract getekend met woningcorporatie Rochdale voor 73 appartementen in de gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. Aansluitend tekende Rochdale met aannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling voor de realisatie van het vastgoed. Manager Vastgoed Erik Nagengast tekende namens Rochdale, directeur Jethro van Veen namens Ontwikkeladviseur BV, directeur Theo Decnop namens Oostzijderpark BV, adjunct-directeur John Noordeloos namens Timpaan en directeur Niels Doodeman namens Heddes.

In Blok F komen studio’s en twee-kamer-appartementen voor de sociale huur. Ook komen er 18 à 20 ‘Kamers met Kansen’. Deze appartementen zijn bedoeld voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning. Blok F wordt een duurzaam gebouw en in het ontwerp van het gebouw gaat bijzondere aandacht uit naar het creëren van gezamenlijke plekken waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. Het blok ligt op een prachtige locatie binnen Oostzijderpark, in de toekomstige parkstrook die dwars door de gebiedsontwikkeling loopt. Blok F is door rudy uytenhaak + partners architecten ontworpen.

Open Deuren Route
Afgelopen week vond het de eerste editie van de Open Deuren Route plaats. Tientallen verenigingen en bedrijven, waaronder sportieve, sociale, culturele en horeca-locaties, die de wijk Kogerveld een warm hart toedragen waren geopend. Zo worden de toekomstige bewoners met elkaar in contact gebracht en konden zij een kijkje nemen bij de diverse voorzieningen in de omgeving.

Gebiedsontwikkeling Oostzijderpark
Oostzijderpark is een nieuwe stadswijk in Zaandam, met in de eerste fase 534 woningen. Totaal zullen binnen Oostzijderpark ca. 900 nieuwe woningen worden gebouwd. De bouwblokken Meiboom (24 koopappartementen in blok D) en de woontoren van MN (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) zijn reeds in aanbouw. Oostzijderpark is goed bereikbaar door het NS-station Zaandam-Kogerveld en de uitvalswegen A7 en de A8 om de hoek. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij ca. 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & vrije sector huur en 1/3 koopwoningen bedraagt. Meer informatie www.oostzijderpark.nl