ZAANDIJK - Afgelopen woensdag 16 juni feliciteerde de Zaanse wethouder Annette Baerveldt één van de SaenseBroers met hun plek in het assortiment van de Zaanstore. De startende ondernemers reageerden op de zoektocht naar nieuwe Zaanse makers. Hun houten snijplanken met Zaanse lasergravure is vanaf nu te koop in de VVV-winkel.

Onder de naam SaenseBroers leggen Jasper en Martijn Vosbergen vanuit het Kreatief Pakhuis in Zaandijk zich toe op het met laser graveren van houten planken. De twee edities, die nu ook via de Zaanstore verkrijgbaar zijn, zijn fraaie eikenhouten planken met een impressie van de Zaanse skyline. Wethouder Toerisme Annette Baerveldt: “Geweldig dat twee startende ondernemers op een moderne en duurzame manier een product ontwikkelen dat een duidelijke link heeft met de Zaanse historie. Een aanwinst voor Zaanstore!”

Gewild cadeauartikel
De jury, bestaande uit marketing & shop manager bij het Zaans Museum Karin Borst en Zaanstore winkelmanager Miranda Nijman, was unaniem: “Wij denken dat dit een gewild cadeauartikel kan worden. Een mooi, duurzaam product van hout, een materiaal met een lange historie in de Zaanstreek. Wij zien ‘m al helemaal voorbij komen als borrelplank voor de EK-momenten die er aan zitten te komen.”

Zaanse makers gezocht

Onder de noemer ‘Zaanse makers gezocht’ ging VVV-winkel Zaanstore afgelopen maand op zoek naar lokale makers om het assortiment aan Zaanse producten te kunnen uitbreiden. De Zaanstore is er van overtuigd dat er nog tal van typisch Zaanse producten zijn die zij niet kennen. De Zaanstreek staat immers bekend om zijn makers.