ZAANDAM - Vanaf deze zomer nodigt stichting Marketing Zaanstreek gezinnen uit om op schattenjacht te gaan in de Zaanstreek. Op diverse locaties in de streek werden onlangs nieuwe 'schatten' verstopt, die met behulp van geocaching kunnen worden opgespoord. De coördinaten staan op Geocaching.com en op Zaans.nl is meer uitleg te vinden.

"Met deze spannende activiteit willen we gezinnen uitnodigen de Zaanstreek eens anders te beleven," laat Marketing Zaanstreek directeur Anneke Wijdogen-Vis weten. "De schatkistjes zijn op of dichtbij bijzondere locaties verstopt en bevatten een leuk weetje én als trofee een ZAANS-koelkastmagneet om mee naar huis te nemen. Enthousiaste schatzoekers kunnen vijf verschillende magneten verzamelen!"

ZAANS geocachen
Geocaching is een schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en een GPS of smartphone kun je de locatie achterhalen van een 'schat'. Daarna is nog wel wat speurwerk nodig, want de 'schatten' zijn vaak goed verstopt.

Echte gezinsactiviteit
Aan alle 'schatten' die door anderen al eerder werden verstopt in de streek, zijn nu ruim 15 ZAANS-schatkistjes toegevoegd. Op Geocaching.com zijn deze nieuwe locaties te herkennen aan de vermelding #ZAANS.

Door de toevoeging van een leuk weetje en een 'trofee' om mee naar huis te nemen, is de schattenjacht extra leuk om met kinderen te doen. Op de Facebook en Instagram accounts van Zaans.nl wordt in augustus aandacht besteed aan de Zaanse schattenjacht en worden de locaties geïntroduceerd.