WESTZAAN - Op zondag 25 juni presenteert Silbersee in samenwerking met Staatsbosbeheer en vereniging De Zaansche Molen de muzikale mindfulness-ervaring Atem. De voorstelling van zangeres en performer Elisabeth Hetherington, van oorsprong Canadese, focust op de harmonie van lichaam en geest en vindt plaats in molen Het Prinsenhof middenin het veenweidegebied in Polder Westzaan.

Silbersee is zeer actief op weg om een volledig klimaatpositieve kunstinstelling te worden. De tot nog toe onvermijdelijke uitstoot compenseert het productiehuis voor opera en muziektheater door een bijdrage te leveren aan natuurherstel. Silbersee investeert uit eigen inkomsten in Valuta voor Veen certificaten, die bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot in het veenweidegebied Westzijderveld van Staatsbosbeheer.

De bijdrage aan natuurherstel heeft geleid tot een partnerschap tussen Silbersee en Staatsbosbeheer. Rond de zomerzonnewende zal Silbersee haar verbinding met de natuur op muzikale wijze vieren in Polder Westzaan, een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Op zondag 25 juni vindt de aftrap van deze samenwerking plaats in de vorm van muzikale mindfulness-ervaring Atem in Het Prinsenhof in Westzaan, een oude pelmolen uit 1722.

Atem
Atem is een meditatieve beleving op het snijvlak van performance en ritueel, waarbij ademhaling en stemgeluid de basis en bron zijn van harmonie. Samen met het publiek improviseert zangeres Elisabeth Hetherington melodieën van onder andere Morton Feldman en Hildegard van Bingen, begeleid door componist en klankmagiër Wouter Snoei. Door samen te ademen en te neuriën, bepaalt het publiek het ritme en de kleur van de muziek en zang.

Na de performance volgt een bezoek aan de molen en een boottocht door het natuurgebied. Bezoekers kunnen na afloop hun ervaring vervolgen met een wandeling op eigen gelegenheid langs en door Polder Westzaan.

Aanmelden
Atem speelt op zondag 25 juni op drie tijdsloten tussen 11.30 en 14.30 uur. Tickets zijn beschikbaar via www.staatsbosbeheer.nl/operawestzaan.