ZAANDAM - Wie op zondagmiddag 20 november het Zaantheater bezoekt kan zijn ogen bijna niet geloven. De foyer is veranderd in een tropisch oerwoud vol bomen, vlinders en apen. Tijdens het ‘Peuterfestival in het Oerwoud’ zijn er twee fantasierijke voorstellingen te zien. ‘Thuis’ (vanaf 2 jaar) en ‘Hé wie ziet er op de wc’ (ook vanaf 2 jaar). Iedereen die een voorstelling bezoekt mag daarvoor of daarna naar hartenlust spelen in de oerwoud-speeltuin.

Het ‘Peuterfestival in het Oerwoud’ is een echte belevenis voor peuters en hun (groot)ouders. Wie een kaartje heeft voor een van de voorstellingen kan deze zondagmiddag spelen tussen exotische bomen, planten en bloemen. Er valt zoveel te ontdekken in het oerwoud waarin alles kan en mag. Peuters kunnen meedansen met vlinders of op zoek gaan naar de verdwaalde puzzelgiraffe. Wie even uit wil rusten kan languit gaan liggen in een te gek apennest. Het Peuterfestival kwam mede tot stand door een bijzondere samenwerking met de WNF-Rangers, de club voor kleine natuurontdekkers van het Wereld Natuur Fonds. Kinderen leren tijdens het festival dan ook veel over de dieren in en rondom het oerwoud.

‘Thuis’
Tijdens het festival spelen twee voorstellingen. ‘Thuis’ is een betoverende voorstelling met geanimeerde schilderijen en muziek. Kinderen worden meegezogen in de wereld van Ana en haar hondje Djonnik die op zoek zijn naar een huis. Ze komen allerlei dieren tegen en willen graag bij hen wonen. Maar het huis van de giraffe is veel te groot en dat van de pinguïn veel te koud. Vinden ze uiteindelijk een huis waarin ze kunnen wonen? ‘Thuis’ is geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van maker Anastasiia Liubchenko. Zij verliet haar huis in Oekraïne om op zoek te gaan naar een nieuw huis in Nederland.‘Hé wie ziet er op de wc’Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken

‘Hé wie zit er op de wc?’
en ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’ van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje de lezer meeneemt in een wereld van knuffels die heel nodig naar de wc moeten en gekkigheden verzinnen om niet naar de wc te hoeven. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prenten tot leven in een voorstelling vol verrassingen en humor.Heb je zin in een tropische middag? Koop een kaartje voor een van de voorstellingen en kom op zondag 20 november van 13.00 uur tot 17.00 uur naar het Zaantheater.

Meer informatie en kaarten via www.zaantheater.nl