ZAANSTAD - Donderdag 13 juli organiseerde Parteon samen met de Zaanse Uitdaging de tweede editie van de Hart & Zieldag. Op deze dag zetten medewerkers van Parteon zich in voor verschillende projecten in de Zaanstreek. Bijvoorbeeld het schilderen van de geitenstal bij kinderboerderij De Veldmuis, het rondwandelen met ouderen, schoffelwerk in het Koogerpark en het schoonmaken van de speelplaatsen in Poelenburg en Peldersveld.


In het Koogerpark in Koog aan de Zaan is genoeg werk te verzetten. En op de speelplaatsen in Poelenburg en Peldersveld ligt vaak veel rommel. De hoogste tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Vluchtelingen helpen een handje mee

Medewerkers van Parteon werden in het Koogerpark geholpen door een groepje vluchtelingen uit verschillende landen. Zij verblijven in de tijdelijke woonlocatie op het industriegebied Achtersluispolder in Zaandam en zijn blij dat ze iets kunnen doen. Naast dat het een leuke dag is met andere mensen vinden de vluchtelingen het ook een fijne manier om de Nederlandse taal beter te leren.

Van fruitschillen tot allerlei zwerfafval

Op de speelplaatsen in Poelenburg en Peldersveld wordt van alles aangetroffen wat er niet hoort. Dit is niet alleen vervelend voor het aangezicht, maar ook voor kinderen om er te spelen. Dat is zonde, want daar zijn de speelplaatsen juist wel voor bedoeld. Parteon collega Bénédicte Levassort zegt: “Ik snap goed dat ouders het niet fijn vinden om hierheen te gaan met hun kinderen als er zoveel rommel ligt. Ik hoop dat het na vandaag weer een schone plek is, waar de kinderen kunnen genieten.”

De buurt aanmoedigen

Met bezems, stoffers, blikken en grijpstokken wordt het afval van de speelplaatsen in Poelenburg gehaald. Vertegenwoordiger van het buurtteam Avni Asanov was ook aanwezig: “Met dit soort dagen proberen we ook de buurt aan te moedigen om te helpen met het schoon houden van de speeltuinen.”


Overleg met gemeente over maatregelen

Samen met de gemeente wordt bekeken of het nodig is om bijvoorbeeld extra prullenbakken op de speelplaatsen te plaatsen. Of om informatiebordjes te plaatsen met een aantal vriendelijk geformuleerde regels. Op die manier blijven de speelplaatsen in de toekomst hopelijk een stuk schoner en kindvriendelijker.


De Hart & Zieldag was ook voor de medewerkers van Parteon een waardevolle dag. Het verbindt collega’s om de handen samen uit de mouwen te steken en er op die manier voor huurders en partners toe te doen.