ZAANDIJK - Na jarenlang overleggen is het langverwachte startschot gegeven voor het opknappen en vernieuwen van de Rode Buurt. HSB Bouw renoveert zeventig huurwoningen van Parteon. Het andere deel van de woningen wordt gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw. Struiken en planten staan tijdens renovatie van de wijk in de weg voor de aannemer. Parteon hecht waarde aan het groen in de tuinen en wil dit niet verloren laten gaan. Daarom houden Parteon medewerkers en omwonenden op 27 januari een struikroofactie. Iedereen is welkom.


Groen redden en biodiversiteit versterken
Het behoud van groen en het versterken van biodiversiteit staan centraal tijdens het struikroven. Vaste planten uit de tuinen van het project worden zorgvuldig uitgegraven, waarna de deelnemers de kans krijgen om dit groen een tweede leven te geven in hun eigen tuinen. En alsof dat nog niet mooi genoeg is, dragen deelnemers ook nog eens bij aan het creëren van een fijne plek voor vogels, vlinders en bijen. Iedereen mag meedoen met de struikroofactie. Je hoeft hiervoor niet in de Rode Buurt te wonen.

Behoud van groen
Parteon heeft stichting Struikroven ingeschakeld om te voorkomen dat waardevol groen op de composthoop belandt. Parteon benadrukt het belang van het behoud van struiken en planten voor een leefbare buurt, niet alleen voor de eigen huurders maar ook voor omwonenden. Dit sluit aan bij de groene aanpak van Parteon op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, waarbij hergebruik van materialen voorop staat.

Parteon nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Wanneer: zaterdag 27 januari 2024
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Waar: Karl Marxstraat 22, Zaandijk
Informatie: www.struikroven.nl/zaandijk