ZAANDAM - Op de avond van de Nationale Dodenherdenking kun je in het kader van Theater na de Dam terecht in de foyer van het Zaantheater voor een bijzondere vertelling. Schrijver, acteur en (theater)programmamaker Debby Petter neemt de bezoekers in Ze leren het nooit, mee in een vertelling over oorlog, hoop en vrede. In een intieme setting vertelt ze (persoonlijke) verhalen en gedichten, die muzikaal ondersteund worden door Emma Finkers op harp.


Debby Petter heeft vele theaterprogramma's en boektitels op haar naam staan. Gebeurtenissen vanuit haar familiegeschiedenis verweeft zij met universele thema's die voor iedereen herkenbaar zijn. Eerder schreef zij o.a. het indrukwekkende en biografische boek over haar moeder, Ik ben er nog, dat later succesvol als toneelstuk in de theaters te zien was. Speciaal voor en met het Zaantheater, maakt ze Ze leren het nooit, dat eenmalig te zien is in ons theater.

Theater na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei – 21:00 zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Samenwerking met 4 en 5 mei Comité Zaanstad

De bijzondere vertelling Ze leren het nooit wordt mede mogelijk gemaakt door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad. Het 4 en 5 mei Comité Zaanstad staat voor blijvende aandacht voor vrijheid. Ook wil het Comité mensen laten inzien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dit doet het Comité door jonge mensen bewust te maken van de begrippen vrijheid, vrede en gerechtigheid.

Theater na de Dam in het Zaantheater:

Debby Petter – Ze leren het nooit

Zaterdag 4 mei
Aanvang: 21.00 uur

Tickets € 5,-

Tickets via: www.zaantheater.nl