ZAANDAM - Op 12 december is de eerste symbolische sleutel overhandigd aan kopers van deelfase Meiboom (Blok D1) in de gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. Namens de ontwikkelende partijen waren aanwezig Laurens De Coninck (manager ontwikkeling Timpaan), Jethro van Veen (directeur Ontwikkeladviseur bv), namens de aannemer Heddes waren William Rood, Cegmar Conception en Dion van Eck aanwezig. Meiboom bestaat uit 24 koopappartementen en commerciële ruimte in de plint van het gebouw.

Projectpartners blijven verbonden met Oostzijderpark

In juni tekenden de projectpartners in Oostzijderpark Timpaan, Ontwikkeladviseurs BV, Rochdale, Parteon, MN Services en Gemeente Zaanstad een manifest waarin zij hun inzet in Oostzijderpark voor een langdurige samenwerking vastlegden. Samen zetten zij zich in voor een gezonde en duurzame leefomgeving voor de (toekomstige) bewoners, bezoekers en ondernemers van Oostzijderpark. Mede daarom wordt voorzien in de toevoeging van een AED (Automatische Externe Defibrillator) in het appartementengebouw.

Gebiedsontwikkeling Oostzijderpark

Oostzijderpark is een nieuwe stadswijk in Zaandam, met in de eerste fase 543 woningen. Totaal zullen binnen Oostzijderpark ca. 900 nieuwe woningen worden gebouwd. Meiboom is nu opgeleverd en de woontoren van MN (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) is reeds in aanbouw. Damloper en Duindoorn bestaan in totaal uit 171 woningen, waaronder 120 appartementen. In oktober is de bouw gestart van deze deelfase.

Oostzijderpark is goed bereikbaar door het NS-station Zaandam-Kogerveld en de uitvalswegen A7 en de A8 om de hoek. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij ca. 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & vrije sector huur en 1/3 koopwoningen bedraagt. Geïnteresseerden die op de hoogte willen worden gehouden kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl