ZAANDAM -Op veler verzoek vindt vrijdag 29 mei een tweede editie van de Hart voor Zaankanters Kwis plaats. Doel van de kwis is om geld in te zamelen voor Zaanse bedrijven, organisaties of bijvoorbeeld kleine zelfstandigen die door de Corona-crisis zijn gedupeerd. Tijdens de eerste editie deden 700 deelnemers mee en was de opbrengst met € 6.000,- boven verwachting. Maar ook nu er voor sommige branches wat verlichting is zijn er nog veel ondernemers en organisaties die het heel zwaar hebben. Daarom een extra Hart voor Zaankanters Kwis om hun te helpen en de deelnemers aan de kwis een leuk avond te bezorgen.

Ook nu werken weer vele prominente Zaankanters mee, zoals Ellie Lust, Expeditie Robinson-winnaar Hugo Kennis en comedians Rayen Panday en Lennette van Dongen. De kwis is een initiatief van het platform Wij zijn Zaankanters van PvdA Zaanstreek en de Culturele Raad Zaanstad, iedereen in de organisatie werkt gratis mee.

Alle vragen uit de kwis gaan over Zaanse onderwerpen. Deelnemen aan de kwis staat open voor iedereen, individueel of als team. Als deelnemer kies je een ‘goed doel’ waar je voor speelt, en welk bedrag je voor dit goede doel wilt doneren. Een ondernemer of organisatie die is getroffen door de coronacrisis kan zich aanmelden als goed doel of worden aangedragen door iemand die hem of haar wil steunen.

Mede-initiatiefnemer Mark Damman: ‘We hopen mensen in deze tijden een leuke avond te bieden door een gezellige en unieke Zaanse kwis via internet aan te bieden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat we gedupeerde Zaankanters een hart onder de riem steken en elkaar als Zaankanters door de crisis heen helpen. We hopen dat de hele Zaanstreek weer meespeelt!’


De Hart voor Zaankanters Kwis vindt plaats op vrijdag 29 mei om 20.00 uur en is te bekijken via YouTube en op www.hartvoorzaankanterskwis.nl.‘De Zaanse geluksprofessor’ en mede-initiatiefnemer Patrick van Hees zal samen met de Zaanse cabaretière Marjolijn van Kooten de presentatie van de kwis voor zijn rekening nemen. Dit keer vanaf het podium van de grote zaal in het Zaantheater.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: www.hartvoorzaankanterskwis.nl