ZAANDAM - Vanaf het water zie je de Zaanstreek op haar mooist. Marketing Zaanstreek geeft in vakantiemaand juli daarom tal van water- en vaartips op Zaans.nl. Daarnaast zijn er leuke SUP- en kano-arrangementen te winnen en de hoofdprijs is voor even een eigen sloep om de streek vanaf het water te ervaren.

“De Zaanstreek beter leren kennen, gaat het best vanaf het water,” bevestigt Ilija Ivankovic, van Dutch Boat Tours. Vanaf het water beleef je de verhalen over het rijke verleden van de Zaanstreek als eerste industriële gebied van Europa aan de hand van de prachtige pakhuizen, oude fabrieken en molens op de Zaanoevers. Dutch Boat Tours biedt vaartochten aan vanaf de Zaanse Schans, maar verhuren ook sloepen met of zonder schipper. Tijdens vaarmaand juli kun je één van hun sloepen winnen voor een paar uurtjes heerlijk varen, inclusief lekkere hapjes en drankjes.

Ontdek het Zaanse groen
Ook de unieke flora en fauna in de veenweidegebieden Westzijderveld en Wormer- en Jisperveld of het natuurgebied Twiske beleef je intens vanaf het water. Op Zaans.nl hebben we de verschillende vaar- en huurmogelijkheden op een rijtje gezet. Wat dacht je van een avontuur door het Zaanse groen per SUP-board? Of stap je liever in een kano of aan boord bij een vaartocht vanuit de Poelboerderij? Met de acties in vaarmaand juli zijn SUP-arrangementen van SUPFUN en ZWET’SUP te winnen en Twiske Haven biedt avonturen per Canadese kano.

Anneke Wijdogen-Vis, directeur bij Marketing Zaanstreek: “Op en aan het water zijn, staat garant voor een lekker vakantiegevoel. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken na zo’n zwaar coronajaar. Op Zaans.nl in juli daarom tal van ideeën voor een vaartochtje en een lekker terras aan het water.” Meer informatie over de acties en de voorwaarden staan op Zaans.nl.