ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad gaat de verkeersveiligheid op en rondom de busbrug De Binding verbeteren, ook als deze niet voor altijd opengaat.

Op maandag 15 januari kunnen omwonenden de plannen en ontwerpen bekijken. Het gaat om verbeteringen aan fietspaden en de wegen bij de busbrug De Binding.

bijlage - mogelijke vragen en antwoorden over de busbrug

De belangrijkste voorstellen zijn:

  • het asfalteren van de fietspaden
  • het aanpassen van de kruising Houtveldweg met de Hensbroekstraat;
  • verduidelijken en verbeteren van de voorrang op de kruising Houtveldweg;
  • het maken van een rotonde op de kruising De Wildeman/De Glazenmaker met De Binding.

Verbeterplannen vanaf 15 januari in te zien

De gemeente Zaanstad organiseert op 15 januari een inloopavond waar omwonenden van de busbrug welkom zijn om de plannen te bekijken en vragen te stellen. Alle reacties zijn welkom en waardevol. Mocht het nodig zijn, dan wordt het ontwerp naar aanleiding van de reacties aangepast. Zodra het ontwerp definitief is, wordt een technisch ontwerp gemaakt en een aannemer geselecteerd die de werkzaamheden gaat uitvoeren. De werkzaamheden starten op zijn vroegst eind dit jaar.

Wanneer: maandag 15 januari 2018

Hoe laat: tussen 19:00 – 20:30 uur (u kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt)

Waar: buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44, Koog aan de Zaan

Vanaf 15 januari staan de plannen ook op deze website, gebruik dan de zoekterm “Binding”.

Onderzoek openstelling busbrug loopt nog

Op dit moment loopt een onderzoek naar een 24-uurs openstelling van de busbrug. Het verbeteren van de verkeersveiligheid en het onderzoek staan los van elkaar. In februari 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de openstelling van de busbrug. De inloopavond gaat niet over de 24-uurs openstelling van de busbrug of de eventuele aanpassingen aan de rondweg in Westerkoog die daar voor nodig zijn.