ZAANDAM - Op maandagochtend 13 maart is op ICBS de Vuurvogel in Zaandam het startsein gegeven voor de Week van het Verkeer. En heel speciaal is dat deze school het Verkeerslabel Ster in het Verkeer in ontvangst mocht nemen. De Vuurvogel is een van de 70 deelnemende scholen aan de Week van het Verkeer in de Vervoerregio Amsterdam. Met het thema 'Laat je zien' zijn er van 13 -17 maart meer dan 300 verkeersactiviteiten te doen voor alle leerlingen in de Vervoerregio.

Het kon de buurt niet ontgaan zijn dat er iets feestelijks aan de hand was: met een heuse fanfare en parade door de wijk is op ICBS de Vuurvogel in Zaandam de aftrap gegeven voor de Week van het Verkeer. De Vuurvogel is speciaal in het zonnetje gezet, want de school en de leerlingen kregen uit handen van wethouder Verkeer Gerard Slegers het Verkeerslabel Ster in het Verkeer uitgereikt. Dit Verkeerslabel geeft aan dat de school zich het hele jaar door actief inzet voor de verkeersveiligheid van hun leerlingen.

Grote pluim
De wethouder geeft de school een grote pluim: "Complimenten aan De Vuurvogel. Het verkeer is de afgelopen periode flink veranderd met elektrische auto's die nauwelijks hoorbaar zijn. Daarnaast zorgt het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets en in de auto vaak voor gevaarlijke situaties. Het verkeer is ingewikkelder en moeilijker te voorspellen. Daarom is het des te belangrijker om samen te oefenen en aandacht te blijven vragen voor verkeersveiligheid. En dat doen jullie het hele jaar door. Daar wil ik jullie allemaal hartelijk voor danken."

Laat je zien!
Het thema van de Week van het Verkeer is dit jaar: Laat je zien. Zichtbaar zijn en opvallen in het verkeer, daar draait het allemaal om. De boodschap aan de kinderen is: zorg ervoor dat je altijd goed oplet en dat je opvalt in het verkeer. Dit is de top 5 hoe je dat doet:

Top 5 Laat je zien in het verkeer
  1. Draag opvallende kleding
  2. Steek altijd je hand uit als je wilt afslaan
  3. Zorg voor werkende vaste fietsverlichting, voor wit/geel, achter rood
  4. Maak contact met de bestuurder als je wilt oversteken
  5. Blijf weg uit de dode hoek van een vrachtwagen 300 verkeersactiviteiten
Tijdens de Week van het Verkeer zijn er wel 300 verkeersactiviteiten op de 70 deelnemende scholen. Om er een paar te noemen: test je verkeerskennis in de interactieve video met Nina en Fedde, doe de Verkeerschallenge, pimp en check je fiets, ervaar wat een vrachtwagenchauffeur ziet vanuit zijn cabine in de dode hoek-les. Kijk hier voor nog meer activiteiten.