ZANDVOORT - Voor zowel de beginnende hardloper als de liefhebber van de middellange afstand staat er bij de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 26 maart een vernieuwde 5 km op het programma. De voormalige Ladies Circuit Run en Men’s Circuit Run worden bij de 10e editie samengevoegd tot één gezamenlijk onderdeel. Organisator Le Champion heeft voor deze nieuwe opzet gekomen, om zo iedereen de kans te geven om samen door de scherpe bochten van het circuit te lopen. In totaal zullen naar verwachting 15.000 hardlopers deelnemen aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Inschrijven is ook mogelijk voor de 12 of 21,1 km of de Kids Circuit Run.

Uitdagend parcours

De start van de vernieuwde 5 km is vanuit de Pitstraat op het Circuit Park Zandvoort. Er wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up onder leiding van ervaren instructeurs van Kenamju Zandvoort. Na het startschot volgt een parcours over het heuvelachtige en onvoorspelbare racecircuit. Deelnemers treden hier in de voetsporen van grote Formule 1 helden als Max Verstappen, Niki Lauda en Ayrton Senna. Natuurlijk ontbreken de beroemde Tarzanbocht, Hunzerug en Arie Luyendijkbocht niet in het uitdagende raceparcours. Vlak voor de finish wordt een extra ronde over de paddock gelopen, waar vele toeschouwers de deelnemers staan aan te moedigen. Nu al schreven meer dan 1.500 deelnemers zich in voor dit populaire onderdeel.

Jubileumeditie met halve marathon

Dit jaar viert de Runner’s World Zandvoort Circuit Run haar 10e verjaardag. In het kader van het jubileum is er eenmalig een nieuwe afstand toegevoegd aan het programma: de 21,1 km. Deze halve marathon maakt het hardloopaanbod in de Noord-Hollandse badplaats compleet. Met de populaire 12 km wedstrijd, de 5 km én de Kids Circuit Run 0,9 en 2,5 km kan iedere loper van elk niveau meedoen. Inschrijven voor alle onderdelen is t/m 13 maart mogelijk op www.zandvoortcircuitrun.nl.