ZAANDAM - Ondernemers bundelen krachten en organiseren op zondag 1 maart een verwendag voor Zaankanters die het met minder moeten doen. Tijdens de verwendag kunnen zij bij kapsalon Time for Hair terecht voor een knipbeurt voor slechts één euro en hebben de mogelijkheid om hun wenkbrauwen te laten shapen of hun nagels te laten lakken. Ook staat er koffie met gebak klaar.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Zaantheater deed Burgemeester Jan Hamming de oproep aan ondernemers om krachten te bundelen om eenzaamheid tegen te gaan in de Zaanstreek. Initiatiefnemers Angela Brantjes en Melissa Vlietman kwamen hierdoor op het idee om een verwendag te organiseren om zo mensen samen te brengen.

“Wij schrokken nogal van de cijfers. 41% van de inwoners in de regio Zaanstreek/ Waterland voelt zich eenzaam. Dat is veel, heel veel! En helaas komt eenzaamheid ook nog eens vaker voor bij mensen met een lager inkomen. Hierdoor kwam het idee om een dag te organiseren voor mensen die het minder breed hebben. Met deze dag willen we Zaandammers met een minima niet alleen even laten ontspannen, maar hopen we hiermee mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen,” aldus Melissa Vlietman.

Angela Brantjes organiseert deze dag in haar kapsalon Time for Hair in Kogerveld. “Iedereen die het met wat minder moet doen is van harte welkom. We hebben uiteraard wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maar als blijkt dat het een succes is hopen we deze dag een paar keer per jaar te kunnen organiseren. Ook hopen we hiermee andere ondernemers te inspireren om aan te haken en dit gezamenlijk te organiseren. Zo hebben we voor 1 maart al een aantal ondernemers bereid gevonden hierbij aan te sluiten en staat Salon Lookz klaar om nagels te laken en wenkbrauwen te shapen en zorgt Banketbakkerij Landsaat voor een heerlijk gebakje voor bij de koffie. Het beloofd in ieder geval een gezellige dag te worden.”

Aanmelden kan via info@timeforhair.nl of bel 075 670 85 90. Langs komen om je aan te melden mag natuurlijk ook.