ALKMAAR - Kinderen uit de wijk poelenburg kunnen vanaf eind augustus deelnemen aan gratis sportactiviteiten vanuit het project Poelenburg in beweging. Sportverenigingen en sociaal maatschappelijke instellingen werken in dit project samen, met als doel de jeugd gezond en actief te laten opgroeien.

FC Zaandam geeft zes weken lang, iedere donderdag, voetbaltraining aan de jeugd van 6 tot 15 jaar. De allerjongste kinderen van 3 tot en met 6 jaar krijgen bij gymvereniging Kracht en Vlugheid iedere maandag gymles. Met het aanbieden van gratis sportactiviteiten motiveert Poelenburg in beweging kinderen om meer te bewegen en overgewicht te verminderen.


Poelenburg in beweging stemt het sport- en beweegaanbod af op de behoeften van diverse doelgroepen (jeugd, jongeren en ouders). Verschillende sporten worden laagdrempelig aangeboden in de vorm van workshops en kennismakingslessen, waardoor de jeugd en uiteenlopende sportaanbieders samen komen. Daarnaast organiseert Poelenburg in beweging motivatiegesprekken en workshops voor ouders over een gezonde leefstijl.

Poelenburg in beweging is een samenwerkingsverband waarin Choku Gym, Jeugdteam, GGD Zaanstreek-Waterland, Sociaal Wijkteam, Centrum Jong en Sportbedrijf Zaanstad samenwerken aan een gezonde en actieve jeugd in de Zaanse wijk Poelenburg. Meer informatie over deze activiteiten en meer andere initiatieven via de facebook pagina facebook.com/poelenburginbeweging.sportimpuls.7 of via poelenburginbeweging@gmail.com