ZAANSTAD - De JOVD Top van Holland, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt de ontstane problematiek in de Zaanse Gemeenteraad rondom een gelekte brief treurig. Ook de manier hoe onderhavige problematiek wordt aangepakt, met name door VVD Zaanstad, is niet VVD-waardig.


“VVD Zaanstad moet de vinger op de wond leggen” zegt voorzitter Twan Morsch. “Als de brief niet was uitgelekt, dan had VVD Zaandam onderhavige kwestie over een andere boeg gegooid” vervolgt hij. Dus is het probleem niet dat er kritische opmerkingen werden geuit, maar dat deze naar buiten zijn gelekt. “Kwalijke zaak!”.

Dat de VVD Zaandam niks doet aan het feit dat een vertrouwelijk stuk is uitgelekt, zegt helaas genoeg. De VVD Zaandam heeft nu voor een koers gekozen waarbij de kernwaarden van de VVD compleet opzij zijn geschoven. “Fractieleden royeren omwille van hun mening is tegen de Vrijheidskernwaarde van de VVD” zegt Morsch. “Een kritische blik geven op het gevoerde politiek beleid en de geschiktheid van Wethouders, kan je onmogelijk onder de categorie ‘lasterlijk en verwerpelijk’ plaatsen. De VVD is een partij van doeners, dus; een intern conflict dient ook intern te worden opgelost…….niet doorschuiven, aanpakken!” aldus de voorzitter van de jonge liberalen.

De JOVD Top van Holland hoopt dat de Zaanse VVD-fractie alsnog bereid is zich verbindend op te stellen jegens de geroyeerde fractieleden.