AMSTERDAM - Altijd al willen weten hoe een tunnel wordt aangelegd of hoe beton wordt gestort? Altijd eens willen zien waar de installaties van een tunnel worden bediend? Kom dan vooral langs op zaterdag 20 mei 2017 tijdens de Dag van de Bouw en neem een kijkje hoe de bouw van de Gaasperdammertunnel er nu uitziet.

Een leuk uitje

Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. U kunt tot 15.30 uur het terrein op. Tijdens een wandeltocht over het bouwterrein en door de tunnel krijgt u allerlei informatie over de bouw van de tunnel en de dienstgebouwen. Voor jong en oud is er van alles te zien, te doen en te beleven!

Bouwterrein

Hoewel het deze dag een evenemententerrein is, raden we aan een paar stevige schoenen aan te trekken. De wandelroute is ruim 2 kilometer en heeft een paar hellingen en op- en afstapjes. Hierdoor is het terrein niet toegankelijk voor mindervaliden met rolstoel of rollator en voor kinderwagens.

De ingang van het bouwterrein is op de Karspeldreef en bevindt zich direct ten westen van de S112 Gooiseweg. Vanwege beperkte parkeergelegenheid bij de Dag van de Bouw, vragen we u zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer:

  • Metrolijn 54 (richting Gein) stopt onder andere bij de metrohalte Bullewijk. Vanaf daar is het ongeveer nog 15 minuten lopen.
  • Bus 41 en 49 stopt bij de halte Bijlmerpark. Vanaf daar is het slechts 8 minuten lopen.

Met de fiets:

Voor fietsers is er een andere ingang. Deze is bereikbaar via het Bullewijkpad en bevindt zich direct ten westen van de Gooiseweg. Bij de ingang van het bouwterrein is een tijdelijke, bewaakte fietsenstalling waar u uw fiets veilig en gratis kunt stallen.

Met de auto:

Vanwege beperkte parkeergelegenheid raden we het af met de auto te komen. Komt u toch met de auto, dan is de ingang bereikbaar via de Karspeldreef direct naast de S112 Gooiseweg. De ingang wordt aangegeven met borden. Parkeren is gratis.