ZAANDAM - Op 14 februari is het Valentijnsdag. Het moment om een ‘geheime liefde’ een liefdesverklaring te sturen. Laat die ‘geheime liefde’ nu eens de ideale werkgever zijn. JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, biedt hier de oplossing voor. In Zaandam gaan werkzoekenden tijdens de workshop ‘JobOn Date’ aan de slag met het schrijven van liefdesbrieven aan hun ideale werkgever. Doel is organisaties te overtuigen dat zij als werkzoekende de perfecte match zijn. Deze workshop wordt georganiseerd door projectmanager Petra van der Vlugt van JobOn. Op deze dag vinden door heel het land ‘JobOn Date’ workshops plaats. Het startsein voor deze actie wordt gegeven met een gongslag tijdens de opening van de AEX beurs in Amsterdam.

Originele brief biedt kansen om op ‘date’ te gaan
Tijdens de workshop schrijven werkzoekenden uit de regio Zaandam op een ludieke manier een liefdesbrief. Via deze ‘liefdesbetuiging’ komen kandidaten in beeld bij hun ideale werkgever. In twee uur tijd schrijven deelnemers een originele brief die zal opvallen en waarin ze een werkgever vragen om vrijblijvend kennis te maken tijdens een ‘date’. Aan het eind van de workshop deelt iedereen zijn of haar brief via social media, stuurt de brief op of brengt de brief persoonlijk langs bij de werkgever.

‘Tegenwoordig moet je opvallen’
Vanuit Zaandam is Petra van der Vlugt, de eventmanager vanuit JobOn. Zij hoopt met deze workshop veel werkzoekenden in Zaandam uit te dagen om dit moment op deze dag te benutten. Van der Vlugt: “Tegenwoordig moet je echt opvallen en dit is een mooie manier om dat te doen. Want je bent nog steeds niet de enige zonder werk, onze workshops zitten altijd vol.”

Werkzoekenden pak je kans!
Aanmelden voor de workshop ‘JobOn Date’ is nog mogelijk. De workshop vindt plaats op vrijdag 14 februari van 13.30 tot 15.30 uur bij Rabobank Zaanstreek, Ankersmidplein 2 te Zaandam. Deelname is gratis, maar aanmelden is een vereiste en kan via https://www.debroekriem.nl/event/jobon-date-3/.

Netwerken belangrijk thema bij JobOn
Bij JobOn organiseren baanzoekers netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een nieuwe baan zoekt. Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn: “Netwerken is bij ons een belangrijk thema, want tegenwoordig worden de meeste banen via netwerken gevonden. Met deze workshops creëren we via een ludieke manier kansen voor werkzoekenden om in contact te komen met werkgevers”. Op 14 februari zijn er op 10 plekken in Nederland workshops van JobOn.

Over JobOn
JobOn (voorheen DeBroekriem) lanceert op deze dag ook haar nieuwe website www.jobon.nl. JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De events zijn gericht op het vinden van een passende baan, het vergroten van sollicitatievaardigheden en netwerken.