ZAANDAM - Zaandijker Thijs de Lange is op dinsdag 25 juni te gast in het Wij zijn Zaankanters Café. Als deelnemer aan de verkiezing voor Minister van Gehandicaptenzaken wilde hij meer bewustzijn creëren over mensen met een handicap in Nederland.

Hij wil laten zien dat iedereen mee kan doen, of je nou een handicap hebt of niet. Samen met Melle Has, steunfractielid van PvdA Zaanstad en de gastheer van deze avond, zal hij terugkijken op dit avontuur. Daarnaast zal er aandacht zijn voor zijn werk als lid van het Student Disability Platform. Een platform dat studenten met een functiebeperking aan de UvA helpt om studeren aan de UvA voor hen toegankelijk te maken. In het gesprek zal ook gekeken worden naar de toegankelijkheid van Zaanstad en het onderwijs in onze stad.

Wil je meepraten over deze onderwerpen of ben je benieuwd naar de ervaringen van Thijs tijdens de verkiezing van Minister van Gehandicaptenzaken op 17 juni? Kom dan naar De Fabriek. Het Café van De Fabriek is toegankelijk voor mensen met een beperking. Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform is een initiatief van PvdA Zaanstreek en heeft tot doel het persoonlijke gesprek te bevorderen en daarom is de avond voor iedereen toegankelijk.

Het Wij zijn Zaankanters Café is dinsdag 25 juni. De inloop is vanaf 19.30 uur. Van 20.00 - 21.00 uur is het gesprek met Thijs de Lange in het café van Filmtheater De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegang is gratis.