ZAANDAM - Vandaag op Black Friday gaf de Zaanse wethouder Hans Krieger het officiële startschot voor de campagne ‘Shop Zaans’ die lokaal winkelen promoot. Hij deed dit samen met vertegenwoordigers van de winkelgebieden Stadshart Zaandam en in de Zaanbocht in Wormerveer en de directeur van stichting Marketing Zaanstreek.


Black Friday, dit jaar op 29 november, is de officieuze start van het grote winkelen voor pakjesavond en onder de kerstboom. Met de campagne ‘Shop Zaans’ nodigen de Zaanse winkeliers je uit dat december-shoppen bij hen te komen doen.

Met extra sfeer en activiteiten, mooie producten en de vertrouwde persoonlijke service maken zij van het winkelen zelf al een feestje. De campagne is opgezet door Marketing Zaanstreek in samenwerking met de winkeliers in Stadshart Zaandam, Krommenie en de Zaanbocht in Wormerveer.

Lokale winkeliers maken Zaanstreek leuker
Miranda van Oostrom van de marketingorganisatie: “Lokale winkeliers maken de Zaanstreek dag in dag uit leuker. Bedenk maar eens hoe het hart van je stad of dorp eruit zou zien zonder deze winkels. Zij organiseren een intocht door de Sint, tuigen de kerstboom op, zorgen voor lichtjes in de winkelstraat en leuke activiteiten. Door je december-inkopen lokaal te doen, steun je de Zaanse winkeliers en verzeker je jezelf eigenlijk van een gezellig stadshart en sfeervolle dorpskernen.”

Sint, Jazz en Dickens
Tussen de Zaanse gevels, het erfgoed en langs het water van de Zaan is gezelliger winkelen dan in grote, kille winkelstraten. Zeker als er ook nog eens iets leuks wordt georganiseerd. Zaterdag 30 november is er in het centrum van Zaandam bijvoorbeeld het festival ‘Jazz in de Winkel’ en wordt de Sint verwacht met dweilorkest. Zaterdag 15 december ga je in Krommenie terug in de tijd en is de winkelstraat van Krommenie omgetoverd naar de tijd van Dickens voor een gezellige markt.

Zeven Zaanse cadeautips
Om Zaankanters extra te inspireren de Sinterklaas- en Kerstcadeaus lokaal in te kopen, zijn er op de Zaans.nl site diverse Zaanse cadeautips te vinden. Voor hem, haar en de kinderen zeven ideeën voor een leuk Zaans cadeau. Wil je het op en top Zaans houden dan ben je bovendien van harte welkom bij de Zaanstore op het Stadhuisplein in het centrum van Zaandam. Daar kun je terecht voor cadeaus van Zaanse makers, zoals de bieren van Brouwerij HOOP en chocolade van De Euforij en ook de Zaanse sokken en het Zaanse vogelhuisje zijn leuk om cadeau te geven.