ZAANDAM - Het Zaans Cultuurweekend op 9 en 10 november 2019 gaf het startschot voor twee maanden extra aandacht voor de rijke cultuur in de Zaanstreek. Bij bijna 25 culturele organisaties kon men tot eind 2019 cultuurstempels sparen en daar is goed gebruik van gemaakt. Vrijdag 7 februari jl. werden de prijzen overhandigd aan vijf prijswinnaars.

De eerste prijs, een overnachting inclusief ontbijt bij Inntel Zaandam-Amsterdam en een voorstelling in het Zaantheater voor twee personen ging naar Willie Lawrie uit Assendelft. Willy las over het Cultuurweekend in de krant: “we hebben een heerlijke dag gehad. Heerlijk wandelend de Zaanse Schans over en we zijn langs alle museumlocaties van het Zaans Museum geweest en het museum zelf.”

De tweede prijs, een geheel verzorgde filmavond voor twee personen bij Pathé Zaandam werd gewonnen door Paula (foto) die de stempels spaarde bij het Zaantheater, Pathé en filmtheater De Fabriek. Ellen Huijsman won een voorstelling naar keuze bij het Zaantheater voor twee personen en de andere twee prijzen, een Monet- en een Verkade-cadeaupakket ging mee naar huis met respectievelijk Marta Hadzinska en Casper Woudenberg.

Over het Zaans Cultuurweekend
De campagne die begin november werd ingeluid met het Zaans Cultuurweekend werd georganiseerd door stichting Marketing Zaanstreek in samenwerking met bijna 25 culturele organisaties uit de Zaanstreek. Bekende culturele organisaties zoals het Zaantheater en het Zaans Museum, maar ook kleinschalige culturele initiatieven deden mee met extra activiteiten, waarvan de meeste gratis of voor een speciale prijs waren te bezoeken.