ZAANDIJK - Dinsdag 20 juni organiseerde Parteon een woonbijeenkomst in Zaandijk. Speciaal voor bewoners die in aanmerking komen voor de woningen die in Bannehoven worden gebouwd. Hiervan gaat Parteon 47 sociale huurappartementen verhuren. Senioren die nu een eengezinswoning hebben in Rooswijk ontvingen meer informatie over de woningen en de wijk. Daarnaast konden alle woonwensen- en zorgen gedeeld worden.

In totaal worden er in Bannehoven 153 woningen gebouwd. De 47 gelijkvloerse appartementen die in bezit van Parteon komen, zijn onder andere geschikt voor senioren die gelijkvloers willen wonen. Of senioren die op zoek zijn naar een woning met meer voorzieningen. Met winkelcentra, horecagelegenheden, recreatiemogelijkheden en gezondheidsvoorzieningen in de buurt is Bannehoven een fijne wijk om te wonen.

Doorstroom bevorderen in de Zaanstreek
Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van een fijn en passend thuis vindt Parteon het belangrijk om mensen goed te informeren over woonopties. De senioren die interesse hebben in een nieuwe woning laten vaak een grotere gezinswoning achter. Daar kan dan een gezin in wonen, die nu moeite heeft met het vinden van een geschikt huis.

Woonbijeenkomst was een succes
Alle aanwezigen kregen de mogelijkheid om meer te weten te komen over het project in Bannehoven. Daarnaast was er ruimte om het te hebben over woonwensen voor de toekomst en het delen van eventuele zorgen. Op die manier wil Parteon bewoners zo goed mogelijk helpen bij het vinden van de plek die het beste bij ze past. Nu en in de toekomst. Miranda de Bakker van Parteon: “We zijn blij met de mooie opkomst en belangstelling die werd getoond. Het laat zien dat er zeker behoefte is aan verhuizen naar een kleinere woning of een woning meer voorzieningen, maar dat soms de stap nog spannend is. Door de gesprekken die we hebben gevoerd, kunnen we onze bewoners beter helpen.” Ook de bewoners zelf vonden het een geslaagd evenement. Jeannie Bont woont al 55 jaar in de wijk en kwam langs om zich te oriënteren: “Het zijn bijzondere huizen die gebouwd worden. Ik heb veel informatie gekregen en ga met een goed gevoel naar huis.”

In oktober komen de woningen op Woningnet. De verwachting is dat de woningen in Bannehoven begin 2024 worden opgeleverd.