ZAANDAM - Stel je voor dat je bij een van de eerste voorstellingen van een onbekende cabaretier in de zaal zit en dat hij over een paar jaar een echte ster is. Dan kun je aan iedereen vertellen: ik was erbij! Door corona heeft de cultuursector lange tijd stilgelegen en hebben deze talenten geen kans gehad door te breken. In het Zaantheater kun je daarom nu cabarettalent ontdekken én supporten. Koop je kaartjes voor twee voorstellingen of meer, dan betaal je slechts €12,50 per kaartje.

Word Cabarettalent-supporter

"Najib Amhali, Jandino, Plien en Bianca, allemaal zijn ze begonnen in de kleine zaal van het Zaantheater," vertelt programmeur Kim Muller enthousiast. "Voor cabaretiers is het heel belangrijk om meters te maken, alleen zo kan iemand doorbreken." Door de coronaperiode hebben veel jonge talenten nauwelijks meters gemaakt. Kim Muller: "Rosa da Silva bijvoorbeeld, zij won in april 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Of Glodi Lugungu en Lisa Ostermann, die door de Volkskrant uitgeroepen werden tot hét comedytalent van 2020 en 2021. Met hen heeft het grote publiek nog geen kennis kunnen maken."

Om deze steengoede talenten onder de aandacht te brengen bij het publiek heeft Kim vijftien voorstellingen geselecteerd van talenten waar zij in gelooft. Koop kaartjes voor twee voorstellingen of meer en betaal slechts €12,50 per kaartje.

Drie cabarettalenten uitgelicht

Zaterdag 11 december - Anne Neuteboom: Effe niet met je mening In 'Effe niet je mening' neemt Anne Neuteboom haar eigen mening op de hak. Anne Neuteboom won in 2015 de jury- en publiekprijs van Cameretten. 'Neuteboom maakt cabaret met een rijk palet aan emoties ... overtuigend, grappig, kritisch en ontroerend' schreef NRC over haar vorige voorstelling.

Vrijdag 4 maart – Glodi Lugungu: Ze bedoelen het goed In 'Ze bedoelen het goed' neemt Glodi Lugungu je met zijn hilarische verhalen mee naar de andere kant van het verhaal. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. 'Een geboren verteller die de lach aan z'n kont heeft hangen...'

Vrijdag 22 april – Kiki Schippers: Meer Jarenlang leefde Kiki alsof het haar laatste dag was. In 'Meer' is het tijd om stil te staan. Dat doet Kiki met scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Kiki ontving eerder de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied.

Ga voor het volledige aanbod naar www.zaantheater.nl