ZAANDAM - Met het voorjaar in de lucht is ook het wandelseizoen weer van start. VVV-winkel de Zaanstore heeft daarom een leuke actie met de vorig jaar uitgebrachte wandelingen door Zaandam centrum en Oud Zaandijk.
Naast een actie met gratis routekaarten kun je meedingen naar een wandeling door Stadshart Zaandam met Sjoerd Soeters, de architect die de regie voerde over de metamorfose van het stadscentrum begin deze eeuw.

De in eigen beheer uitgebrachte Stadswandeling Zaandam en wandeling Oud Zaandijk geven een route van 6,5 kilometer. In circa twee uur wordt je meegenomen door stukjes Zaanstreek vol historie. De handzame boekjes staan vol architectonische weetjes, details met een verhaal of andere bijzonderheden. Door de leuke vormgeving zijn ze ook leuk om cadeau te doen.

10 gratis wandelingen

Tijdens de actieperiode van 24 maart tot en met 24 april 2022 krijg je bij aankoop van een Zaanstore-wandeling van € 2,95 een wandelkaart met nog eens 10 wandelingen cadeau. Deze '10 mooiste wandelingen volgens streekkenners' voeren je door de hele Zaanstreek heen. Van Wormer en Oud Krommenie tot Twiske en Zaans Havengebied. De actie geldt zowel in de winkel op Stadhuisplein 96 in Zaandam als in de webshop op Zaanstore.nl.

Op pad met Sjoerd Soeters

Architect Sjoerd Soeters was toezichthoudend architect ten tijde van de vernieuwing van het centrum van Zaandam. Hij omarmde de Zaanse historie: de houten huisjes, het water, de molens en de industrie. Neo-Zaans kreeg de bouwstijl als naam mee. Een populaire stijl, die we overal door de streek terug zien komen. Op zaterdag 14 mei neemt hij 10 prijswinnaars mee op een wandeling langs zijn favoriete plekken uit de stadswandeling. Koop je in de actieperiode een door de Zaanstore uitgebrachte wandelroute dan kun je meedingen. Schaf je de route via de webshop aan dan kun je bij de bestelling aangeven of je mee wilt doen met de winactie. In de winkel kun je de kassabon voorzien van je contactgegevens en achterlaten in de actiebox.

Over de Zaanstore

De Zaanstore is VVV-locatie en conceptstore ineen. Men kan hier terecht voor informatie over de Zaanstreek en de regio, tickets en souvenirs. In het assortiment zijn onder andere wandel- en fietskaarten, boeken, de Zaanse Schans Card, VVV Cadeaukaarten en een ruim assortiment Zaanse producten te vinden. Daarnaast kan men hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van typische Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen.