ZAANDAM - Ruim 200 Zaandammers ontdekten afgelopen weekend wat zij kunnen doen voor een gezonde leefstijl. Door vaker de trap te nemen bijvoorbeeld. Want je hoeft niet direct je leven om te gooien om je fitter te voelen, dat kan al met kleine veranderingen. Kijk vooral wat bij jou past.

Als je gezonder leeft, zit je vaak lekkerder in je vel: je voelt je energieker. Bovendien verklein je met een gezonde leefstijl de kans op aandoeningen, zoals kanker en hart- en vaatziekten. Hoe start je met een gezondere leefstijl?

De gouden tip van Nelli Cooman

In het kader van de landelijke campagne Fit op jouw manier helpt Nelli Cooman Nederlanders met haar tips voor een gezonde leefstijl. Tweevoudig wereldkampioene, zesvoudig Europees kampioene en vijftienvoudig Nederlands kampioene sprint: "Sprinten doe ik al een tijdje niet meer, maar ik haal nog steeds veel energie uit een goede wandeling! Of gewoon een rondje door de buurt. Zo kom ik veel mensen tegen en maken we een praatje. En dat is dus niet alleen gezond, maar ook heel gezellig!"

Er is altijd wel iets dat bij jou past

Kleine veranderingen kunnen al binnen een paar weken effect hebben op je weerstand. Huisarts Tamara de Weijer geeft het volgende advies vaak in haar praktijk aan mensen die fitter willen worden: "Ontdek wat bij jou past! Ik vind het heel goed om te zien dat veel mensen hier bewust over zijn gaan nadenken door deze campagne. Als je doet wat bij jou past, dan houd je het namelijk ook veel langer vol. Voor de een werkt het om op tijd naar bed te gaan voor een betere nachtrust, voor een ander kan iets vaker de fiets pakken in plaats van de auto goed werken. En wat voor iedereen altijd een goede tip is: ga elke dag minimaal een half uurtje naar buiten!"Over Fit op jouw manier

De campagne Fit op jouw manier is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als onderdeel van de campagne trekt een promotieteam twee weken lang door Nederland om Nederlanders te stimuleren na te denken over welke manier bij hen het beste past om fitter te worden. Welke manier past bij jou? Ontdek het op www.fitopjouwmanier.nl.