ZAANDAM - Het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseert op 13 september een online voorronde voor de inwoners van Zaandam en omgeving. Verspreid over het land worden er in totaal 200 online en 100 live voorrondes gespeeld met als ultiem doel het bereiken van de landelijke finale.

Wat kun je winnen?
De winnaar van de online voorronde krijgt de titel ‘Online Pokerkampioen van Zaandam 21/22’ die gepaard gaat met een mooie trofee. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de finale van het ONK Poker. Niet alleen de winnaar maakt kans op een plek in de volgende ronde. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel deelnemers zich kwalificeren voor de halve finales en zal er ook nog een bepaald percentage de kans krijgen door te breken via de kwartfinales.

Zowel de halve finales als de finale van het ONK Poker zullen in de zomer van 2022 live gespeeld worden aan echte pokertafels. De winnaar van de finale zal worden gekroond tot ‘Pokerkampioen van Nederland 21/22’ en laat daarmee naar verwachting ruim 40.000 deelnemers achter zich. Je weet nooit waar een goede prestatie in de finale toe kan leiden. In het verleden zijn meerdere amateur pokerspelers benaderd voor sponsordeal. Zo werd Ruurd Nauta in 2017 gesponsord lid van Team ONK Poker waardoor hij de kans kreeg mooie (inter)nationale pokertoernooien te spelen. In zijn eerste jaar als gesponsorde pokerspeler won Ruurd al meer dan €30.000.

Laagdrempelig (leren) pokeren.
Iedereen die mee wil doen kan zich via de website https://www.onkpoker.nl/ inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts €7,50 aan inschrijfgeld om mee te doen. “Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. “Met name voor beginnende spelers zijn de online voorrondes de meest laagdrempelige manier om kennis te maken met het spel en met andere pokerspelers”. De online voorronde van Zaandam begint om 19:30 uur.