ZAANDAM - In aanloop naar de feestdagen deelt Marketing Zaanstreek recepten waarin Zaanse streekproducten worden gebruikt. Onder andere de favorieten van enkele bekende gezichten uit de streek. Daarnaast krijg je bij aanschaf van bepaalde streekproducten bij de Zaanstore een speciaal recept cadeau van een Zaanse chef-kok of kookboekauteur. De website Zaans.nl staat de komende weken in het teken van ‘Zaans op je bord’.

Marketing Zaanstreek directeur Anneke Wijdogen-Vis: “We wonen in een streek die vroeger de provisiekast van Nederland werd genoemd. Nog steeds zijn we een streek van makers en veel van die Zaanse makers zijn smaakmakers. Het leek ons heel leuk om dat op de borden van alle Zaankanters terug te zien de komende tijd.”

Recepten delen

Een dadeltaartje met Verkade-biscuit, kip bereid in HOOP-bier of met Zaanse sambal…op Zaans.nl vind je de favorieten van enkele bekende gezichten uit de Zaanstreek. In de gerechten is gewerkt met een echt streekproduct. Op social media worden Zaankanters ook uitgenodigd hun eigen favoriete Zaanse recepten te delen waarin een streekproduct voorkomt. Denk aan Zaanse mosterd, lokaal gebrouwen bier of natuurlijk cacao.

Geheim recept Zaanse prof
Voor de echte keukenprinsen en -prinsessen verklapten vier Zaanse chef-koks en kookboekauteurs hun geheime Zaanse recept. Op Zaans.nl lees je wat chef-kok van De Huiskamer Arno Spork, chef-kok Hoop op d’Swarte Walvis Joey Bokma, designer en kookboekauteur Maroeska Metz en culinair en wijnschrijver Onno Kleyn voor je in petto hebben. Deze recepten krijg bij de aanschaf van het Zaanse streekproduct uit de ingrediëntenlijst in de Zaanstore. Zolang de voorraad strekt.

Etentje en kijkje in de keuken winnen
Iedereen die het streekproduct met recept van een Zaanse prof aanschaft bij de Zaanstore kan meedingen naar een etentje bij Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans, inclusief een kijkje in de keuken bij chef-kok Joey Bokma. Op Zaans.nl vind je meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.