ZAANSTAD - Het heeft wat meer tijd in beslag gekost dan gepland, maar vandaag is de Beatrixbrug weer open voor al het verkeer. Let wel op: de brug is net als voorheen dagelijks op verschillende tijden afgesloten voor auto's en vrachtauto's. Fietsers, voetgangers en brommers mogen altijd over de brug gaan. Ook is de brug nog niet helemaal klaar en zijn er dus nog werkzaamheden.

De Fietsersbond liet eerder weten dat ze het wegdek voor fietsers niet veilig genoeg vonden, dus heeft de gemeente extra maatregelen getroffen. Zo is er een rood-witte lbrijnmarking op de randen tussen het fietspad en de rijbaan/voetpad geplaatst, zijn er geel/zwarte markeringen zichtbaar en zorgen verkeersregelaars voor extra veiligheid.

De gemeente Zaanstad laat weten dat fietsers mogelijk moeten wennen aan het nieuwe verhoogde fietspad: "Om hen daarop te attenderen zijn waarschuwingsborden geplaatst en is een rood-witte markering aangebracht op de randen tussen rijbaan, fietspad en voetpad."

Verkeersregelaars
Om te controleren of alles goed gaat, zijn verkeersdeskundigen van de gemeente tijdelijk bij de brug aan het onderzoeken hoe het met al het verkeer over de brug gaat. "Ondanks dat er nog werkzaamheden zijn, vinden we het belangrijk dat de brug zo snel mogelijk opengaat", laat de gemeente weten. Omdat het camerasysteem dat de poller (beweegbare paaltjes) in de Peperstraat aanstuurt nog niet naar behoren werkt, neemt een verkeersregelaar deze functie over. Er wordt gekeken naar een oplossing voor op de lange termijn.