ZAANDAM - Altijd al een Zaans huisje willen hebben? Dan is dit je kans. Soroptimistclub Zaanstreek verkoopt zondag 18 augustus tijdens de Kaike en Koiere markt unieke handgemaakte sleutelhangers in de vorm van Zaanse huisjes. De opbrengst van de verkoop is voor Anna’s huis, de organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten.

De hele “Sorrenkraam”
Soroptimistclub Zaanstreek staat op 18 augustus met een kraam vol unieke spulletjes op de Kaike en Koiere markt. Naast de sleutelhangers met Zaanse huisjes zijn er meer artikelen die door de clubleden zelf gemaakt zijn zoals kleurrijke handgemaakte potlood- kettingen en prachtige kaarten van Nynke van Amersfoort. Ook zijn er voor zachte prijsjes tweede hands producten zoals sieraden, accessoires en tassen te koop. Van 10.00 tot 17.00 uur bent u welkom bij de kraam aan de Lagedijk in Zaandijk.

Anna’s huis
De Soroptimisten ondersteunen het “Centrum voor leven met kanker| Anna’s huis”. Deze stichting zet zich in voor mensen met kanker en hun naasten. Anna’s huis wil de psychologische en fysieke ondersteuning, revalidatie en praktische hulp voor alle inwoners van de Zaanstreek toegankelijker maken. Zij bieden een luisterend oor en organiseren workshops, activiteiten en voorlichtingsavonden. Middelen om samen met lotgenoten en eventueel gezinsleden de problematiek te verwerken en te leren leven vanuit een veranderd perspectief.

Soroptimisten
De Soroptimisten zijn de grootste service-organisatie van vrouwen ter wereld. Zij organiseren fondsenwerving en ondersteunen met de opbrengst van hun activiteiten goede doelen. Hierbij richten ze zich vooral op de positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd.Soroptimistclub Zaanstreek bestaat ruim 60 jaar en is een van de honderd Soroptimistclubs in Nederland. De verkoop tijdens Kaike en Koiere markt is een van de fundraisingsactiviteiten.

Meer informatie over de Soroptimisten is te vinden op www.soroptimist.nl
Of neem contact op met Zaanstreek@soroptimist.nl