ZAANDAM - Op 7 november was de 29e editie van de Zaanse Ondernemersdag. Ruim 400 ondernemers waren hierbij aanwezig. Ze konden kennis opdoen, netwerken en er werden prijzen uitgereikt.

De Zaanse Ondernemersdag wordt georganiseerd voor en door Zaanse ondernemers. Het belangrijkste doel is om ondernemers met elkaar en elkaars bedrijven kennis te laten maken.

Ambtenaren zijn “mogelijkmakers”

De ondernemers maakten kennis met burgemeester Jan Hamming, die hen uitnodigde om partnerschappen aan te gaan met de gemeente. De gemeente wil ondernemers graag faciliteren: ‘Lokale bestuurders moeten in de huid van ondernemers kruipen om goed te begrijpen wat ondernemers willen. Ambtenaren zijn “mogelijkmakers”, wij moeten u helpen uw dromen waar te maken’. Aanwezige ondernemers konden met de burgemeester kennismaken tijdens de netwerkborrel. Hij deed nogmaals een oproep om hem uit te nodigen langs te komen.

Beste Zaanse Starter 2017

Wethouder Dennis Straat reikte de Startersprijs uit aan winnaar Koffiebranderij Zuivere Koffie. Deze sociale onderneming verkoopt als enige ter wereld koffie gebrand in een gevangenis. Zuivere Koffie biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden kansen door het leren van een echt ambacht en relevante werkervaring. Volgens het juryrapport is dit bedrijf een terechte winnaar door de combinatie van duurzaamheid, creativiteit en innovatie.

Beste Zaanse Onderneming 2017

De prijs voor de beste Zaanse Onderneming van 2017 gaat naar de onderneming waar volgens de jury ‘daadkracht, service, perfectie en vooral ook eigenzinnigheid de boventoon voeren’. Laco Techniek uit Zaandam mag zich een jaar lang de beste Zaanse Onderneming noemen. Laco verkoopt en verhuurt gespecialiseerde gereedschappen voor bedrijven in de industrie.

Trots op Zaanse ondernemers

Zaanstad heeft een rijke historie van ondernemen. Veel bedrijven van wereldfaam hebben hun wortels in de Zaanstreek. Daar is Zaanstad trots op. Maar ook kleine ondernemers vinden in Zaanstad nog steeds een rijke voedingsbodem om een bedrijf te starten en laten groeien. Dat vieren we elk jaar met dit event en de uitverkiezing van de beste Zaanse onderneming.