ZAANDAM - De hele zomervakantie zijn er dagelijks sport, cultuur & lifestyle activiteiten in het kader van de Zaanse Zomer Experience. Vrijdag 1 september wordt de schoolvakantie afgesloten met de Zaanse Special Experience, een middag speciaal voor kinderen met en zonder beperking.

De Special Experience biedt activiteiten waar kinderen samen kunnen spelen en ontdekken. Op het programma staat onder andere: capoeira (Braziliaanse vecht/dans) door FEAZ Workshops & Projecten, dansen met Juvat Performing Arts Studios, voetballen met Miel Mans en tennissen met tennisvereniging KZTV. Cool Schmink feest is aanwezig om kinderen te schminken of een coole tattoo te geven. Door kinderen met en zonder beperking samen te brengen vervagen de verschillen en worden de overeenkomsten versterkt!

De komende weken zijn er nog tal van activiteiten voor de Zaanse jeugd zoals de Mini Experience voor kleuters en peuters op dinsdagochtend in de tuin van zwembad De Slag. Woensdagochtend is zwembad De Crommenije de locatie voor (water)sport, spel, cultuur & lifestyle workshops en iedere woensdagmiddag staat een sportvereniging centraal (16 augustus Rugby Zaandijk, 23 augustus hockeyclub De Kraaien en 30 augustus tennis/padel vereniging TOPZ).

Van maandag tot en met vrijdag is er een ochtend- en middagprogramma op verschillende locaties zoals Assendelft, Krommenie, Koog aan de Zaan, Wormerveer en Zaandam.

Wanneer de weersomstandigheden slecht zijn gaat de Experience naar een sport- of gymzaal in de buurt.

De Zaanse Zomer Experience is toegankelijk voor alle kinderen van 2 tot en met 17 jaar. Sportverenigingen, cultuur- en lifestyle instellingen zorgen gezamenlijk voor een afwisselend programma gericht op sport, spel, kunst, cultuur, gezondheid en lifestyle.

Meer informatie over de Zaanse Zomer Experience is te lezen op

www.zaanse-experience.nl

Deelname is altijd GRATIS, voor enkele activiteiten is aanmelden verplicht!