ZAANDAM - Vanaf eind februari loopt vanuit de Zaanstore de campagne #GeefZaans. De campagne roept inwoners op ambassadeur voor de Zaanstreek te worden en bij een bezoek geen bloemetje of zomaar iets lekkers mee te nemen, maar iets typisch Zaans cadeau te doen. De Zaanstore geeft zelf het goede voorbeeld en doet van 27 februari tot en met 5 maart elke dag een Zaans vogelhuisje cadeau aan de 7e bezoeker van de dag die dit bericht kan tonen.

Het vogelhuisje is een topper uit het assortiment met Zaanse artikelen, laat winkelmanager Miranda Nijman weten: "Naast het vogelhuisje hebben we nog veel meer typisch Zaanse producten. De chocolade, van de Zaanse chocoladefabriek De Euforij, geeft altijd leuk weg. Maar ook de Zaanse biertjes zijn een leuk alternatief voor het standaard flesje wijn. En lekkerbekken doe je een plezier met de Zaanse sambal of mosterd, of wat dacht je van een lekkere likorette van Zaanse makelaardij?"

De Zaanse producten vertellen allemaal het verhaal van de Zaanstreek: het verhaal van de molens, van de Zaanstreek als hart van de wereldwijde cacao-industrie, van de streek als provisiekast van Nederland en/of het verhaal van nieuwe smaakmakers in de streek.

De Zaanstore is gevestigd op het Stadhuisplein nummer 96 in Zaandam en is maandag tot en met zaterdag open tot 17.00 uur. Op maandag vanaf 12.00 uur en op de andere dagen vanaf 10.00 uur