ZAANDAM - De Zaanstore heeft een nieuwe aanwinst: een merchandisecollectie bestaande uit T-shirts, tassen, mokken, magneten en etuis siert sinds deze week de schappen van de Zaanse brandstore. De nieuwe collectie vertelt het verhaal van de Zaanstreek met een lijnenspel waarin meerdere Zaanse iconen zijn te herkennen, zoals de molens en het stadhuis. Wethouder Annette Baerveldt mocht afgelopen week als eerste de nieuwe producten in ontvangst nemen van Marketing Zaanstreek directeur Anneke Wijdogen-Vis.

Winkelmedewerker Ingrid Keasberry vindt de merchandise een mooie aanvulling op het assortiment: "De etalage staat nu vol met onze nieuwe producten. Een echte eyecatcher! De mok is mijn favoriet, die mag gewoonweg niet ontbreken op de keukentafel. En ik ben niet de enige fan: deze eerste week waarin de nieuwe producten in de winkel stonden, verkochten we al meerdere mokken." Storemanager Miranda Nijman onderstreept het belang om Zaanse iconen onder de aandacht te blijven brengen: "Op souvenirs zie je vrijwel altijd 'Holland' of 'Amsterdam' staan, maar nooit 'Zaans' of 'Zaanstreek' Om daar verandering in te brengen, hebben we besloten het heft in eigen handen te nemen en zelf souvenirs te gaan ontwikkelen. Onze nieuwe merchandisecollectie is het resultaat van deze inspanningen daar ben ik echt trots op."

Win met jouw Zaanse icoon
Om Zaankanters zich meer bewust te maken van alles wat hun streek te bieden heeft, zet de Zaanstore via de eigen sociale mediakanalen een fotowedstrijd uit. Iedereen wordt uitgedaagd op de foto te gaan met hun favoriete Zaanse icoon of plek en de foto te plaatsen op social media met de hashtag #winZAANS. De persoon met de beste, origineelste of leukste foto wordt getrakteerd op een pakket met alle nieuwe producten van de Zaanse merchandiselijn. Deelnemen aan de fotowedstrijd kan via Facebook en Instagram.

Korting op nieuwe collectie
Van 13 tot en met 25 juli krijgen bezoekers van de Zaanstore 15% korting op de nieuwe ZAANS-collectie. De Zaanstore is gevestigd op het Stadhuisplein nummer 96 in Zaandam en is maandag tot en met zaterdag open van 10:00 tot 16:00 uur. In de Zaanstore zijn uiteraard hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen. Wie liever vanuit huis winkelt, is welkom op www.zaanstore.nl.