ZAANDAM - Om het assortiment aan typisch Zaanse producten te kunnen uitbreiden, is VVV-winkel de Zaanstore op zoek naar Zaanse makers. De mosterd, sambal en lokaal gemaakte bieren en chocolade vertellen niet alleen over het heden en verleden van het Zaanse maken, maar zijn ook een geliefde attentie of souvenir.


“Wij zouden onze bezoekers en de Zaankanters zelf graag meer van die typisch Zaanse producten kunnen bieden in de Zaanstore,” laat winkelmanager Miranda Nijman weten. “We verkopen bijvoorbeeld Zaanse mosterd, sambal en chocolade, olie van molen De Zoeker en de lokaal gebrouwen bieren van HOOP.”


Oproep Zaanse makers

De Zaanstore is er van overtuigd dat er nog tal van typisch Zaanse producten zijn die zij niet kennen. De Zaanstreek staat immers bekend om zijn makers. Zij doen dan ook een oproep aan Zaanse makers om contact te zoeken. Miranda: “Ik maak graag schapruimte vrij om ook die typisch Zaans producten de aandacht te geven die ze verdienen.”
Zaanse makers kunnen zich tot 1 juli melden via info@zaanstreek.nl. Een jury bestaande uit winkelmanager Miranda en Zaanse maker Isabel Koelewij van De Euforij kiezen uit de aanmeldingen hét nieuwe Zaanse product dat vanaf augustus in de Zaanstore verkrijgbaar zal zijn. Op Zaansmaken.nl meer informatie.


Over de Zaanstore

De Zaanstore is een volgens de laatste inzichten ingerichte VVV-locatie op Stadhuisplein 96 in Zaandam. Men kan hier terecht voor informatie over de Zaanstreek en de regio, tickets en souvenirs. Daarnaast kan men hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van typische Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen. Daarbij spelen typisch Zaanse producten een belangrijke rol. Dit zijn populaire cadeaus voor zowel inwoners als bezoekers, die ook nog eens het verhaal van de streek vertellen. De Zaanstore is in het zomerseizoen alle dagen geopend.