ZAANDAM - Op de avond van 4 mei 2021 brengen vijf zangers met Zaanse roots in het Zaantheater mooie nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. Dit bijzondere liedjesprogramma start om 21:00 uur en is door iedereen online bij te wonen. Aanmelden is kosteloos.


Na de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich, net als voorgaande jaren, in om deze dag extra betekenis te geven, al is het dit keer vooral online. Tijdens de twaalfde editie van 'Theater Na de Dam' spelen om 21:00 uur gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.


Ook het Zaantheater doet mee met deze belangrijke herdenking. Begeleid door Wim Veenhof op de piano en Gert Wantenaar op accordeon en bandoneon brengen Zaankanters Joost Spijkers, Daphne Groot, Sam Eggenhuizen, Bruun Kuijt en Jeannine La Rose de mooiste nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken ten gehore. Ook al kunnen we nog niet fysiek samen zijn, toch voelen we ons met elkaar verbonden door (digitaal) samen te genieten van prachtige muziek van onder meer Charles Aznavour, Vera Lynn, Willem Wilmink en Nina Simone.


De regie is in handen van Bruun Kuijt. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad.


Aanmelden

Het Zaantheater nodigt iedereen van harte uit om op dinsdagavond 4 mei om 21:00 uur vanuit hun huiskamer deel uit te maken van deze bijzondere avond. Aanmelden is kosteloos en kan via de website van het Zaantheater (www.zaantheater.nl/tickets/theater-na-de-dam). Het programma zal op 4 mei ook op RTV-Zaanstreek te zien zijn.