Veel koppels denken dat hun relatie tijdens de zomervakantie een flinke oppepper zal krijgen. Slecht nieuws: de meeste relaties en huwelijken lopen juist dán op de klippen. Hoe zit dat?
Uit onderzoek blijkt dat scheidingsbureaus na de zomervakantie wel 20 tot 30 procent meer aanvragen krijgen dan op andere momenten. De grootste piek is te zien in augustus en september.
Is dat even thuiskomen van een koude kermis, want zo rooskleurig als je de vakantie met je geliefde van tevoren misschien wel voor je zag, zo rampzalig kan-ie dus blijkbaar zijn, én in het ergste geval ook eindigen. Gelukkig is dat, hoewel het misschien niet zo voelt, volgens de relatie-experts helemaal niet gek.
Door het jaar heen gebeurt er heel veel in een relatie. Vaak is dat zelfs zó veel dat we soms vergeten om écht naar onze liefdespartner om te kijken. Gebeurt dat, dan is de kans groot dat je in bepaalde patronen valt en je daardoor niet de leukste versie van jezelf bent. Dat is vervelend, zowel voor jezelf als voor je partner en de wisselwerking die dat op elkaar heeft.
Ga je op vakantie, dan komt er volgens de relatie-experts vaak een keerpunt. Dat keerpunt kan, afhankelijk van hoe je relatie verloopt, positief of negatief zijn. Waar het ene stel zich op vakantie opeens beseft hoe erg ze elkaar zijn kwijtgeraakt en er eenmaal thuis alles aan doet om elkaar weer terug te vinden, is het bij het andere stel te laat en lijkt er geen andere uitweg meer te zijn dan uit elkaar gaan of een echtscheiding aanvragen.
Was je vakantie een ramp en is je relatie of huwelijk dat ook, maar wil je de handdoek niet in de ring gooien? Volgens de relatie-expert is er voor veel koppels, afhankelijk van hun situatie en relatieproblemen, vaak nog wel hoop. Relatietherapie kan uitkomst dan bieden.
Naomi