ZAANSTAD - De gemeente laat een fietspad aanleggen langs de watergang De Kaaik tot aan de voetbalvereniging SVA. Hierdoor wordt het sportpark de Omzoom en de voetbalvereniging voor fietsers beter en veiliger bereikbaar. Het nieuwe fietspad is het laatste deel van de verbinding naar de sportvelden van de voetbalvereniging SVA en de Communicatieweg-West.


Gerard Slegers (wethouder Mobiliteit) onthulde vandaag het bouwbord waarmee het startsein voor de aanleg van het fietspad werd gegeven. Gerard Slegers: "In dit poldergebied heeft de gemeente al een aantal fietspaden aangelegd. Als dit fietspad klaar is, is het fietsnetwerk in dit gebied compleet. Dit soort fietspaden, die ook buitengewoon geschikt zijn voor de elektrische fiets houden onze stad bereikbaar en leefbaar. Ook voor recreanten is het een mooie manier om van ons prachtige gebied te genieten. Ik hoop van harte dat er straks veel gebruik van gemaakt wordt, en dat ook een bezoek aan het sportpark zo nog aantrekkelijker wordt".

Veiliger en beter bereikbaar

In het fietspad komt een fietsbrug die de watergang overbrugt. Het nieuwe fietspad biedt een alternatieve route voor fietsers die de Dorpsstraat in Assendelft willen vermijden. Ook biedt deze nieuwe fietsverbinding nieuwe recreatieve mogelijkheden voor inwoners van Assendelft. Sportpark de Omzoom en de voetbalvereniging wordt door het nieuwe fietspad beter en veiliger bereikbaar.

Planning en kosten

De werkzaamheden starten begin april. Fase 1 van het fietspad (tot aan SVA) is uiterlijk begin augustus 2022 klaar. Voetbalvereniging SVA is dan via de nieuwe route per fiets bereikbaar. Het aankopen van de grond, de aanleg van het fietspad (inclusief brug) en de aansluiting op het terrein van de voetbalvereniging kost ruim € 1,1 miljoen.