KOOG AAN DE ZAAN - Alweer voor de 14e keer wordt dit zeer populaire bedrijvenzaalvoetbaltoernooi georganiseerd. De organiserende bedrijven, Regio College, Samlex Europe en Zito b.v. hebben één ding gemeen: voetbal en de passie voor het spelletje. En dat is precies hoe het toernooi ooit ontstaan is.


Toen Remco van Garderen van het Regio College en Fred Henneke, toen nog van GZ Kantoorinrichters, tegenwoordig van Zito bv, elkaar zakelijk ontmoeten en de gezamenlijke hobby ontdekte, spraken ze af het als bedrijven een keer tegen elkaar op te nemen in een zaalvoetbalwedstrijd. De sportieve strijd en de zeer gezellige zogenaamde derde helft smaakte naar meer. Al snel werd afgesproken dit nogmaals te doen, maar misschien was het leuk om wat wederzijdse andere zakelijke relaties uit te nodigen? Het Saentoernooi was geboren.

Inmiddels is het sindsdien bijna 18 jaar later, tijdens de corona jaren is het toernooi helaas niet georganiseerd, en hebben de organiserende bedrijven, waar Marcel van Veen van Samlex bij aansloot als marketing partner, een professionele organisatie neergezet. Met maar liefst 16 deelnemende bedrijven, een fantastische feestavond met bekende artiesten en medewerking van tal van voetbal-BN’ers staat het toernooi als een huis.

Deze voetbal coryfeeën en teams kwamen bij de eerdere edities al eens voorbij;Hans Kraaij jr., John van den Brom, Robert Molenaar, Mario van der Ende, Dick Jol, oud AZ, oud FC Volendam. maar ook sterrenteams met namen zoals o.a. Glen Helder, John de Wolf en Wim Kieft.

Voor deze editie kunnen we alvast melden dat Roelof Luinge de finale zal gaan fluiten en willen wij onze eerste artiest alvast verklappen: niemand minder dan Pascal Redeker zal live gaan optreden. Maar ook dit jaar weer een sterrenteam met hele mooie namen! Houd onze mediaberichten in de gaten want binnenkort zullen wij met meer namen komen.

De organisatie probeert sinds een aantal jaar andere sponsoren te bewegen zich aan te sluiten in de sponsorpoule met maar één doel: stichting Only Friends van Dennis Gebbink. Dennis is de vader van een zoon met een motorische handicap. Ondanks zijn handicap is Myron gek van voetbal en wil hij zoveel mogelijk op het veld staan. Bij een reguliere voetbalvereniging voelde hij zich niet op zijn plaats. Tijdens de zoektocht langs verschillende instanties bleek er geen sportvereniging te zijn voor kinderen met een lichamelijke handicap. Het bijzondere resultaat van deze zoektocht is Sportclub Only Friends met het Friendship Sport Centre. De organisatie is blij en trots ieder jaar een donatie te kunnen overmaken naar deze stichting die geheel op vrijwilligers draait. Het ene jaar wat minder, het andere jaar wat meer, maar altijd voor Only Friends. Want: “je bent goed zoals je bent!”

En uiteraard is oprichter Dennis Gebbink van de partij bij de prijsuitreiking om de cheque in ontvangst te nemen.

Sinds een aantal jaren wordt het toernooi afgewerkt in het Topsportcentrum te Koog a/d Zaan waar de organisatie de beschikking heeft over twee hypermoderne 2 hallen. Dit jaar voor het eerst op de zaterdag aanvang 14:00 uur. Nieuwsgierig geworden, u bent van harte welkom 8 juni a.s.

www.saentoernooi.nl
instagram.com/saentoernooi
facebook.nl/saentoernooi
info@saentoernooi.nl